Verbouwen

Woon je prima in het huis waar je nu woont, maar heb je eigenlijk wat meer ruimte nodig? Wil je graag een nieuwe keuken, badkamer of het hele huis moderniseren? Met een verbouwing maak je van je huidige woning weer je droomhuis waarin je jaren vooruit kunt en met plezier kunt wonen.

Een verbouwing kost geld, hoe ga je de verbouwing bekostigen?

Een verbouwing kost nu eenmaal geld. Soms heb je geld gespaard om een bepaalde verbouwing te bekostigen maar vaak heeft de spaarrekening niet voldoende budget voor alle verbouwplannen. Een verbouwing bekostigen kan op meerdere manieren:

  • Verbouwen met eigen geld;
  • Verbouwen door een tweede hypotheek af te sluiten;
  • Verbouwen door de huidige hypotheek over te sluiten en te verhogen.

Verbouwen met eigen geld

Als je voldoende hebt gespaard om een verbouwing te financieren en je bent ook bereid om hier je spaargeld aan uit te geven, dan is dit een goede manier om je verbouwing te bekostigen. Heb je niet voldoende spaargeld of je wilt niet alles uitgeven dan kun je ervoor kiezen om een financiering af te sluiten om de verbouwing te realiseren.

Verbouwen door een tweede hypotheek af te sluiten
Een tweede hypotheek is een extra hypotheek die je afsluit naast je huidige hypotheek. Ook hierbij is je woning het onderpand. Een tweede hypotheek wordt meestal bij dezelfde geldverstrekker afgesloten. Heb je een hogere hypothecaire inschrijving, dan betaal je bij deze verhoging verder geen notariskosten. Wij Bij Martijn Hypotheken helpen je graag bij het maken van een berekening en het afsluiten van een tweede hypotheek.


Verbouwen door de huidige hypotheek over te sluiten en te verhogen
Door een lage rentestand kan het interessant zijn om je hypotheek over te sluiten en te verhogen om een verbouwing te bekostigen. Bij het oversluiten van je hypotheek wordt de huidige hypotheek afgelost en wordt er een nieuwe hypotheek verstrekt. Dit kan gebeuren bij dezelfde geldverstrekker of juist een hele andere partij. Je kunt de gehele hypotheek dan weer aanpassen aan je huidige wensen en ook de verbouwing meefinancieren. Het oversluiten van een hypotheek brengt altijd kosten met zich mee zoals advieskosten, afsluitkosten, notariskosten en boeterente. Ondanks deze kosten kan het door de lage rentestand toch voordelig zijn om dit te doen. Wij Bij Martijn Hypotheken vergelijken graag verschillende geldverstrekkers om daarna te bepalen welke de gunstigste voorwaarden heeft voor jouw financiële situatie.