Doorstromer

Hallo doorstromer, welkom! Je vindt het tijd voor een nieuwe woning, waarschijnlijk omdat je woonwensen veranderd zijn. Wil je groter gaan wonen, is er gezinsuitbreiding op komst? Of wil je juist liever naar een kleiner huis verhuizen, omdat de kinderen het huis uit gegaan zijn? Heb je genoeg van de stad of wil je een grotere tuin? Wil je liever dichterbij je werk gaan wonen zodat je de reistijd behoorlijk kunt inkorten? Wat ook je nieuwe woonwensen zijn, het kopen van je volgende huis is een belangrijke maar ook spannende gebeurtenis in je leven. Wij vertellen je graag over de stappen die je hierbij dient te ondernemen.

Hoe ga je te werk bij het zoeken naar een andere koopwoning?


Stap 1: Het bepalen van je financiële mogelijkheden

Het is belangrijk om in eerste instantie goed na te denken over je huidige financiële situatie en die van de toekomst. Wat ben je kwijt aan vaste woonlasten in het huis waar je momenteel woont? Heb je voor je volgende woning meer te besteden of wil je juist minder gaan uitgeven aan je vaste lasten? Voor welk bedrag verwacht je jouw huidige woning te verkopen en wat zou je eventueel daarnaast nog extra kunnen en willen inleggen bij een nieuwe hypotheek? Bereken hier je maximale hypotheek.

Stap 2: Het plannen van een gratis oriëntatiegesprek

Nu je meer inzicht hebt in je financiële mogelijkheden is het tijd voor een oriëntatiegesprek. Samen met jouw bekijken we in welke prijsklasse je een woning zoekt en wat dat verder financieel voor je betekend. Wil je eerst kopen en dan verkopen of toch liever andersom? We kunnen je alles vertellen over de voor en nadelen hierbij en het financiële risico hiervan in jouw persoonlijke situatie. Ook zoeken we uit welke mogelijke geldverstrekkers er zijn er en wat zij vinden van jouw financiële ideeën.

Stap 3: Op zoek naar de perfecte doorstroom woning

Nu je woonwensen en je financiële mogelijkheden helder zijn kun je op zoek naar jouw volgende woning! Neem rustig de tijd, doe niets overhaast en plan een aantal bezichtigingen bij diverse woningen. Denk je dat je jouw volgende woning gevonden hebt? Neem dan altijd de moeite om nogmaals de woning te gaan bezichtigen, eventueel met iemand die kritisch kijkt naar de bouw en de ligging van de woning. Uiteraard staan wij bij BijMartijn Hypotheken voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden of berekeningen te maken tijdens deze zoektocht. Is alles duidelijk en heb je een goed gevoel bij je potentiele nieuwe woning? Dan kun je zelfverzekerd een bod uitbrengen.

Stap 4: Een hypotheek adviesgesprek inplannen

Gefeliciteerd met jouw nieuwe woning, het bod is geaccepteerd! Nu is het tijd om een hypotheek adviesgesprek bij BijMartijn Hypotheken te gaan plannen en de benodigde documenten aan te leveren. Tijdens het hypotheek adviesgesprek gaan we samen met jou de hypotheek regelen. De volgende punten komen aan bod tijdens dit adviesgesprek:

  • Wil je de huidige hypotheek (vorm) meenemen of een nieuwe hypotheek afsluiten;
  • Wat is verstandig om te doen met de eventuele overwaarde;
  • Is er een overbruggingsfinanciering nodig;
  • Welke risico’s je loopt bij eventuele arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en overlijden;
  • Welke bank de beste voorwaarden heeft voor jouw situatie;
  • Welke gevolgen de fiscale wijzigingen hebben.

Wij van BijMartijn Hypotheken houden van een heldere uitleg, zonder moeilijke woorden. We gebruiken verschillende berekeningen zodat je na het hypotheek adviesgesprek zelf in staat bent om een goede financiële keus te maken die bij jouw situatie past. Na het maken van de keus gaan wij de hypotheek voor je regelen en verzorgen verder het gehele traject totdat je bij de notaris de sleutel krijgt en kunt gaan verhuizen.