Uit Elkaar

Het beëindigen van een relatie of het besluiten om te gaan scheiden wordt vaak gevolgd door een moeilijke periode. Een periode die veel onzekerheid met zich meebrengt en daarbij een hoop vragen oproept. Hebben jullie een gezamenlijke koopwoning? Dan zullen er ook een hoop financiële vragen zijn. Vragen zoals:

  • Verkopen we de woning of neemt 1 van beide deze over?
  • Wat past er binnen onze financiële mogelijkheden?
  • Hoeveel kan ik lenen om iets anders te kopen?
  • Ga ik nu huren of iets anders kopen?

Een gratis vrijblijvend oriëntatiegesprek geeft veel duidelijkheid na een scheiding

Het is verstandig om in een vroeg stadium een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek in te plannen bij BijMartijn Hypotheken als je samen met jouw ex-partner nog een koopwoning bezit. Tijdens dit oriëntatiegesprek kijken we welke woonwensen er financieel haalbaar zijn en wat dat voor de maandlasten betekent. Met deze informatie wordt het makkelijker om samen met je ex-partner afspraken te maken en eventueel een echtscheidingsconvenant op te stellen. Mochten jullie tijdens het opstellen van een echtscheidingsconvenant op vragen stuiten dan zijn wij eenvoudig te bereiken via app, telefoon of mail.

De woning verkopen na een scheiding of relatiebreuk

Als de woning verkocht wordt na een scheiding of relatiebreuk, dan wordt de hypotheek afgelost. Mocht er door de woningverkoop een overwaarde ontstaan dan dient deze verdeeld te worden. Maar ook als de woning met verlies verkocht wordt, dient de restschuld over jullie beide verdeelt te worden. Na de verkoop kunt u beide uw nieuwe woonwensen en financiële mogelijkheden gaan bekijken. BijMartijn Hypotheken staat klaar om u bij dit gehele proces te adviseren en te ondersteunen.

De woning wordt na een scheiding of relatiebreuk overgenomen door één van beide
Als één van beide in de woning wil blijven wonen dan zal de woning en de hypotheek op één naam gezet moeten worden. De bank moet hier echter wel toestemming voor geven en de hypotheek zal door fiscale wijzigingen aangepast moeten worden. Helaas is dit financieel niet altijd mogelijk. Misschien zit er overwaarde in de woning die verrekend dient te worden met de ex-partner. Graag helpen wij bij BijMartijn Hypotheken met het uitzoeken van de mogelijkheden en het bekijken van de financiële situaties.