Starter

Hallo Starter! Welkom! Ben jij op zoek naar je eerste koopwoning? Dat is een spannende en leuke gebeurtenis in je leven. Je kunt nu echt gaan bepalen waar je wilt gaan wonen en wat jij “jouw thuis” gaat noemen! Er komt tijdens deze zoektocht een hoop op je af, veel starters weten daardoor niet waar ze moeten beginnen. Wij van BijMartijn Hypotheken begrijpen dit wel en helpen je graag gedurende het gehele proces.


Hoe ga je te werk bij het zoeken naar jouw ideale koopwoning?


Stap 1: Het bepalen van je woonwensen

De volgende vragen kun je jezelf hierbij stellen:

 • Waar wil ik wonen?
 • Wil ik dichtbij mijn ouders en/of familie wonen of juist niet?
 • Wil ik een huis of appartement?
 • Wil ik wonen in nieuwbouw of bestaande bouw?
 • Dient mijn nieuwe thuis in het centrum te zijn of liever daarbuiten?

Vind je het lastig om deze vragen te beantwoorden of kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Wij brengen je graag in contact met een aankoopmakelaar die je kan helpen met het maken van de juiste keuzes.

Stap 2: Bepaal je financiële mogelijkheden

Natuurlijk is het fijn om te weten hoeveel geld je kunt lenen bij de bank voor het kopen van jouw ideale starter woning. Echter is het nog veel belangrijker dat je weet wat jij zelf aan maandelijkse woonlasten wilt en kunt gaan uitgeven. Zet je inkomsten en (verwachte) uitgaven alvast op een rijtje. Hiervoor kun je een budgetteringsformulier invullen en je ouders eventueel om hulp vragen.

Nu kun je een berekening doen zodat je weet wat de maximale hypotheek is die je kunt krijgen bij de bank voor het aanschaffen van jouw eerste woning. Bereken je maximale hypotheek via een eenvoudige formule. Bereken nu je maximale hypotheek.

Dan is nu het moment aangekomen dat je alvast een afspraak kunt maken bij BijMartijn Hypotheken voor een gratis en oriënterend gesprek. Wij geven je graag vrijblijvend de nodige informatie zodat je na ons gesprek, zelfverzekerd op zoek kan gaan naar jouw perfecte woning.

Stap 3: Op zoek naar jouw ideale starter woning!

Dan ben je nu beland bij de meest leuke stap! Je hebt je woonwensen helder en weet wat je financiële mogelijkheden zijn. Je kunt nu daadwerkelijk op zoek gaan naar jouw ideale woning! Selecteer een aantal woningen die binnen je budget vallen en vraag een bezichtiging aan. Voldoet één van de woningen aan al jouw wensen en zie jezelf daar wel wonen? Vraag dan altijd een tweede bezichtiging aan! Vaak heb je bij een tweede bezichtiging toch een hele andere kijk. Neem eventueel iemand mee die samen met jouw even kritisch kijkt naar jouw potentiele nieuwe woning. Is dit nog steeds jouw droom huis? Dan kun je starten met de onderhandelingen! Bij het onderhandelingsproces kan de aankoopmakelaar je bij staan als je dit prettig vindt.

Stap 4: Plan een adviesgesprek

De onderhandelingen zijn geslaagd? Gefeliciteerd! Nu is het tijd om een adviesgesprek in te plannen en je hypotheek te gaan regelen. Hiervoor ben je bij BijMartijn Hypotheken aan het juiste adres. Dit zijn de punten die we tijdens het hypotheek adviesgesprek gaan bespreken:

 • Of je in aanmerking komt voor startersregelingen;
 • Welk bedrag je graag wilt lenen;
 • Welke hypotheekvorm er het beste bij jou past;
 • De voordelen van een Nationale Hypotheekgarantie;
 • Welke opties je hebt bij het vastzetten van de rente;
 • Welke risico’s je loopt bij eventuele arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid en overlijden;
 • Welke bank de beste voorwaarden heeft voor jouw situatie;
 • Wat er kan gebeuren als je minder of meer wilt gaan werken in de toekomst.

Een hypotheek adviesgesprek bij BijMartijn Hypotheken is helder en wordt gehouden in “gewone” taal. Het is namelijk belangrijk dat je begrijpt waarover het gaat en dat je hierna zelfstandig financiële keuzes kunt maken die bij jou passen. Als je alle keuzes gemaakt hebt en je verder geen vragen meer hebt, gaat BijMartijn Hypotheken de hypotheek voor je regelen. Na ondertekening van de hypotheekacte zorgen we samen met de gekozen bank ervoor dat het geld op tijd bij de notaris is. De notaris betaald het geld aan de verkoper en jij ontvangt de sleutel van je nieuwe woning en kunt gaan verhuizen! Je wordt tijdens die gehele traject goed begeleid en alle vragen die alsnog bij je opkomen kun je stellen via app of telefoon. Een hypotheek adviesgesprek is niet gratis, hier rekenen wij een vast bedrag voor zodat je vooraf weet waar je aan toe bent.